Welke thee past bij jou?

Zwarte thee Stout en sterk

Van alle theesoorten is zwarte thee bij de meeste mensen het populairste. Deze groene, jonge theeblaadjes beginnen na het plukken te oxideren. Door de mate van oxidatie tijdens het verwerkingsproces, ontstaat de zwarte kleur en vorm van de theeblaadjes. De kruidige en nootachtige smaken die hierbij vrijkomen, zijn kenmerkend voor deze thee. Zwarte thee bevat meer cafeïne dan groene thee en is voller en krachtiger van smaak.

Tip: Earl Grey Blue Flower is heerlijk bij het ontbijt. De olie uit de bergamotplant is perfect om je zintuigen te wekken in de ochtend.

Shop hier onze zwarte theeën.

 

Earl grey thee

Groene theeZoet en fris

De beste smaak om groene thee te omschrijven is ‘umami’. Umami is onze 5de basissmaak en betekent in het Japans ‘heerlijkheid’. Hierbij is de kwaliteit van de groene thee erg belangrijk. Hoe kleiner de theebladeren, hoe bitterder de thee kan worden. Het theeblad begint kort na het plukken te oxideren. Om dit tegen te gaan wordt het blad kort verhit. In Japan doen ze dit door het blad te stomen. In China verhitten ze het blad juist in een grote wok. Na dit proces worden de bladeren gedroogd en gerold. Doordat er bij groene thee geen oxidatie plaatsvindt, krijgen de bladeren een bloemige, bitterzoete smaak.

Tip: Wist je dat groene thee veel gezondheidsvoordelen met zich meebrengt? Lees ze allemaal op onze blogpage

Shop hier onze groene theeën.

Witte thee blaadjes

Witte theeZoet en rijp

Witte thee wordt getrokken van de eerste jonge knoppen van de theeplant waardoor de witte donshaartjes nog op de blaadjes te zien zijn. Deze blaadjes worden voorzichtig geplukt en verzameld in kleine manden. Ook deze fragiele blaadjes worden verhit om oxidatie te voorkomen. Dit gebeurt door de zon of machinaal. Dat maakt deze thee de minst bewerkte thee van allemaal. Witte thee heeft een exclusief imago dat kenmerkend is voor de zoete en rijpe smaak. Hoelang je witte thee ook laat trekken, de smaak zal altijd zacht en subtiel blijven.

De witte thee thee van deze foto heet Silver Needle thee en deze vind je, net als de Oolong thee, bij onze Superior theeën.

Shop hier onze witte theeën.

RooibostheeVerwarmend en zacht

Rooibos is afkomstig uit Zuid-Afrika. Wanneer de Rooibos struik drie jaar oud is, produceert hij zijn beste kwaliteit Rooibosthee. Doordat de plant oxideert in zonlicht zorgt dit voor een verwarmende en zachte smaak. Dus ben je opzoek naar een thee zonder caffeïne en met een ontspannende werking? Dan past deze thee perfect bij jou!

Shop hier onze rooibos theeën.

Losse rooibos thee
Bulletproof

Kruiden infusiesSpannend en overweldigend

Hoewel de Camelia sinensis de enige plant is die thee kan produceren, worden er ook verassende infusies gemaakt met de leden van het plantenrijk. Spannende kruiden en bloemen worden gemengd met het lekkerste fruit om levendige smaakexplosies te creëren. Geplukt en langzaam gedroogd in de juiste omgeving zorgt ervoor dat de echte smaakkwaliteit van de kruidenthee intact blijft. Net als de Rooibosthee bevat ook deze thee geen cafeïne.

Tip: Onze No°517 Bulletproof is een echte aanrader met zwarte bessenblad, aloë vera en een vleugje perzik. 

Shop hier ook onze andere kruiden infusies.

WELKE THEESOORT PAST BIJ JOU?

Zwarte thee – Stout en sterk

Earl grey thee

Van alle theesoorten is zwarte thee bij de meeste mensen het populairste. Door de mate van oxidatie tijdens het verwerkingsproces, ontstaat de zwarte kleur van de theeblaadjes. De kruidige en nootachtige smaken die hierbij vrijkomen, zijn kenmerkend voor deze thee.

Tip: Earl Grey Blue Flower is heerlijk bij het ontbijt. De olie uit de bergamot plant is perfect om je zintuigen te wekken in de ochtend.

Shop hier onze zwarte theeën.

Oolong thee – Fruitig en bloemig

Oolong blaadjes

De smaak van Oolong thee lijkt het meeste op de smaken van zwarte en groene thee. Kenmerkend voor zijn frisse, citrusachtige smaak en krachtige aroma’s.

Belangrijk: je vindt onze Ding Dong Oolong thee bij de Superior Teas.

Shop hier onze Superior theeën.

Groene thee – Zoet en fris

De beste smaak om groene thee te omschrijven is ‘umami’. Umami is onze 5de basissmaak en betekent in het Japans ‘heerlijkheid’. Hierbij is de kwaliteit van de groene thee erg belangrijk. Hoe kleiner de theebladeren, hoe bitterder de thee kan worden. Doordat er bij groene thee geen oxidatie plaatsvindt, krijgen de bladeren een bloemige, bitterzoete smaak.

Tip: Wist je dat groene thee veel gezondheidsvoordelen met zich meebrengt? Lees ze allemaal op onze blogpage

Shop hier onze groene theeën.

Witte thee – Zoet en rijp

Witte thee blaadjes

Witte thee wordt getrokken van de eerste jonge knoppen van de theeplant waardoor de witte donshaartjes nog op de blaadjes te zien zijn. Deze thee is de minst bewerkte thee van allemaal en heeft een exclusief imago dat kenmerkend is voor de zoete en rijpe smaak. Hoelang je witte thee ook laat trekken, de smaak zal altijd zacht en subtiel blijven.

De witte thee thee van deze foto heet Silver Needle thee en deze vind je, net als de Oolong thee, bij onze Superior theeën.

Shop hier onze witte theeën.

Rooibosthee – Verwarmend en zacht

Losse rooibos thee

Wanneer de Rooibos struik drie jaar oud is, produceert hij zijn beste kwaliteit Rooibosthee. Doordat de plant oxideert in zonlicht zorgt dit voor een verwarmende en zachte smaak. Dus ben je opzoek naar een thee zonder caffeïne en met een ontspannende werking? Dan past deze thee perfect bij jou!

Shop hier onze rooibos theeën.

Kruiden infusieSpannend en overweldigend

Hoewel de Camelia sinensis de enige plant is die thee kan produceren, worden er ook verassende infusies gemaakt met de leden van het plantenrijk. Spannende kruiden en bloemen worden gemengd met het lekkerste fruit om levendige smaakexplosies te creëren. Geplukt en langzaam gedroogd in de juiste omgeving zorgt ervoor dat de echte smaakkwaliteit van de kruidenthee intact blijft.

Shop hier onze kruiden infusies.