No. 2003 Fin Ho Green BIO en Fairtrade

 3,00 8,10

De groengrijze theebladeren zijn met de hand tot grote krullen gerold. Voor deze thee werden de bladknoppen met 1 tot 3 bladeren geplukt. De geur doet onmiddellijk denken aan een notige Chinese Long Jing. De smaak is zoet met een duidelijke hint naar kastanje en beukennootjes. Ook de nasmaak is verrassend zoet, aangevuld met een licht bittertje en een matig astringent mondgevoel.

Het Fin Ho project bestaat uit een unieke coöperatie van 45 thee producerende families van de Red Dzao gemeenschap. De Red Dzao, een etnische groep die leeft in het berggebied in het uiterste noorden van Vietnam, klimmen in oude theebomen om er zorgvuldig de theebladeren met de hand te plukken De missie van de coöperatie is om exclusieve biologische en fairtrade theeën te produceren en het leven van de gemeenschap te verbeteren.

Vanwege het met de oogst mee wisselende assortiment brengen we je graag op de hoogte van de actuele theevoorraad via info@senzatea.nl. Kijk voor meer informatie over het Fin Ho project op www.finhotea.com

Wissen