Recept: Chai Latte

Aantal: voor 1 glas Duur: 10 minuten

 

Chai thee kent zijn oorsprong in India. Iedere regio heeft zijn eigen chai, met een specifiek mengsel van kruiden en specerijen. De basis van chai thee is zwarte thee en melk. In India drinken ze geen thee met melk, maar melk met thee. Het perfecte drankje om bij op te warmen als je het ons vraagt. Eén slok van deze kruidige theemelange en je snapt waarom Chai Latte zo ongekend populair is. 

 

 

Benodigdheden: – 2 gram No 115 Spicy Chai (dit is een volle Senza Tea maatlepel) – 125ml warme melk – 125ml melk voor het melkschuim – Optioneel: kaneelsiroop of honing

 

Wat moet je doen? Je maakt een echte Chai Latte eenvoudig met onze No 115 Spicy Chai melange met kardemom en kruidnagel.

 

Begin met het koken van het water. Op de achterkant van de verpakking staat informatie over de watertemperatuur. Doe vervolgens de thee in een zeefje of zakje. Doe de thee in het warme water en laat de kruiden goed intrekken zodat er een sterke thee ontstaat.

 

Klop vervolgens in een ander pannetje of melkschuimer 125ml melk op tot het schuimige substantie vormt. Een beetje honing erbij en klaar ben je. Dat smaakt heel anders dan een premix.

 

Tip: vervang de melk eens door haver-, kokos-, amandel-, of rijstemelk!