Chai thee kent zijn oorsprong in India. Iedere regio heeft zijn eigen chai, met een specifiek mengsel van kruiden en specerijen. De basis van chai thee is zwarte thee en melk. In India drinken ze geen thee met melk, maar melk met thee. Het perfecte drankje om bij op te warmen als je het ons vraagt. Eén slok van deze kruidige theemelange en je snapt waarom Chai Latte zo ongekend populair is.
Benodigdheden
- 2 gram No. 115 Spicy Chai (dit is een volle Senza Tea maatlepel)
- 250ml melk (125 ml voor de warme melk en 125ml melk voor het melkschuim)
- Theefilter of theezeefje
- Optioneel: kaneelsiroop of honing
- Optioneel: Melkschuimer
Bereidingswijze
1) Begin met het verwarmen van de melk. Zorg dat het goed heet wordt maar niet gaat koken. Doe vervolgens de thee in een zeefje of filterzakje. Laat de thee 5 minuten trekken in de warme melk zodat een sterke thee ontstaat.
2) Klop vervolgens in een ander pannetje of gebruik een melkschuimer 125ml melk op tot het schuimige substantie vormt. Een beetje honing erbij en je hebt de perfect Chai Latte! Dat smaakt heel anders dan een premix.
Tip: vervang de melk eens door haver-, kokos-, amandel-, of rijstmelk