Senza Tea Co. startte in 2015 vanuit een vraag:
“Waarom drinken we op zoveel plekken nog slechte thee?”

Want thee zou meer moeten zijn dan een theezakje; échte thee kan een speciaal moment toevoegen aan een gewone dag.

Maar wat als échte thee niet meer ingewikkeld, maar juist net zo makkelijk is als dat theezakje? Wat als je zo’n speciaal moment dus overal kunt ervaren: thuis, in de horeca én op het werk?

En wat als dat speciale moment ook nog bijdraagt aan het beperken van afval en een eerlijke voedselketen?

Dat is de missie waar wij elke dag aan werken.

Hoe doen we dat?

REAL TEA MADE EASY
Allereerst zoeken we de mooiste losse theeën (en creëren we daar spannende blends mee). Daarnaast ontwikkelen we slimme innovaties die het gebruik van losse thee eenvoudig maken. Zo willen we iedereen, overal toegang geven tot échte thee.

REAL TEA REAL IMPACT
Echte thee geldt ook voor de oorsprong. Naarmate we verder weg raken van de bron van ons voedsel begeven we ons op onbekend terrein, met ongewilde gevolgen voor milieu en gezondheid. Dat geldt ook voor thee. Bij ordinary tea bags gaat nog veel mis op het gebied van verpakking, beloning en biodiversiteit. Wij vinden dat thee het leven van iederéén moet verbeteren. We werken dan ook iedere dag aan een transparante keten waarin iedereen beter af is. 

Onze missie bestaat uit drie onderling verbonden delen

Wij leven voor thee, de aroma’s, de warmte, de genezende eigenschappen en zijn 5.000 jaar lange geschiedenis. Voor ons bestaat échte thee uit losse theebladeren. Theebladeren zonder kunstmatige smaakstoffen, die niet vermalen in een theezakje gestopt te zijn. Échte thee maakt ons gelukkig en wij willen dit geluk met jou delen.

Omdat wij van thee houden, zijn we altijd opzoek naar de beste theeën en natuurlijke ingrediënten, zoals kruiden, specerijen en gedroogde vruchten. Voor alle zekerheid doen wij alles zelf. We ontwerpen de melanges, proeven iedere batch en verpakken de thee zelf in Amsterdam.

Bij Senza Tea Co. willen we een revolutie ontketenen door overal échte, gezonde en heerlijke thee beschikbaar te maken voor iedereen. Daarom ontwikkelen we handige out-of-home oplossingen voor eenvoudig gebruik van losse thee. Een voorbeeld van zo’n innovatie is de theedispenser; een soort zeepdispenser, maar dan voor losse theeblaadjes.

Toegankelijkheid is ook van toepassing op de prijs. Losse thee vereist minder verpakking dan traditionele theezakjes, dus de kosten per kopje blijven toegankelijk. Voor ons betekent échte thee niet dure thee.

Wij geloven dat een klein bedrijf grote impact kan hebben en werken iedere dag om onze impact te maximaliseren. 

Binnen de thee-industrie is een hoop te verbeteren. Vooral op thema’s als biodiversiteit en werkomstandigheden van mensen aan het begin van de keten gaat nog heel veel niet goed. Wij willen laten zien dat het beter kan en beter moet.

Wij willen een thee revolutie ontketenen

Onze missie bestaat uit drie onderling verbonden delen:

Wij leven voor thee, de aroma’s, de warmte, de genezende eigenschappen en zijn 5.000 jaar lange geschiedenis. Voor ons bestaat échte thee uit losse theebladeren. Theebladeren zonder kunstmatige smaakstoffen, die niet vermalen in een theezakje gestopt te zijn. Échte thee maakt ons gelukkig en wij willen dit geluk met jou delen.

Omdat wij van thee houden, zijn we altijd opzoek naar de beste theeën en natuurlijke ingrediënten, zoals kruiden, specerijen en gedroogde vruchten. Voor alle zekerheid doen wij alles zelf. We ontwerpen de melanges, proeven iedere batch en verpakken de thee zelf in Amsterdam.

Losse thee is van hogere kwaliteit en veel lekkeder.

De meeste theezakjes zijn ontworpen om binnen een paar seconden thee van water te maken. Om dat te doen moeten de theeblaadjes gemalen worden tot een poeder en kunstmatige smaakstoffen moeten worden toegevoegd.

Voor ons betekent échte thee losse theebladeren. Theeblaadjes die niet tot gruis zijn vermalen en in een zakje zijn gestopt. Échte thee betekent weten waar de theeblaadjes vandaan komen en de theeblaadjes zonder kunstmatige kleur- en smaakstoffen.

Losse thee is gezond

Omdat wij geen suiker en kunstmatige smaakstoffen toevoegen, is onze thee veel gezonder dan de meeste theezakjes.

Bovendien zit losse thee boordevol vitamines en antioxidanten. Onderzoek heeft aangetoond dat losse thee tot 100 keer meer EGCG bevat dan traditionele theezakjes. (EGCG is het gezondste element van groene thee.) De reden waarom losse thee gezonder is heeft te maken met de kwaliteit van het blad, het productieproces en de verpakking. Kwaliteit is belangrijk!

Losse thee is eenvoudig

Met onze slimme oplossingen voor losse thee op het werk, thuis of in de horeca, hoeft het niet moeilijker te zijn dan een theezakje. Plaats eenvoudig een theezeef in uw glas, voeg losse thee uit een blik of onze dispensers toe en giet heet water in het glas, wacht een paar minuten en geniet van échte thee! Wil je geen zeefje hoeven afwassen? Probeer dan ons Origami Filter of biologisch afbreekbaar filter met draad.

Er zijn richtlijnen als het gaat om de ideale watertemperatuur en het soort water dat de beste kop losse thee maakt. De Selected Loose Teas van Senza Tea Co. kunnen echter allemaal worden bereid met gewoon kraanwater dat is verwarmd tot 80-100°C.

Losse thee is een beleving

Losse thee is een genot voor alle zintuigen. Bij het kiezen van een losse thee is het kijken en ruiken van de thee zelf net zo belangrijk als het controleren van het etiket. Je ziet er ruikt de echte theebladeren en de ingrediënten voordat je water toevoegt.

Losse thee is beter voor de boeren en voor de planeet

We kopen handgemaakte thee in, die familiebedrijven ondersteunt die met trots produceren. Theezakjes worden vaak gemaakt van theebladeren die op bulkplantages worden verwerkt. In deze gevallen is een consistente smaak belangrijker dan kwaliteit. Door theezakjes te vermijden, kunnen we verpakking (theezakjes, folie, doosjes, etc) tot een minimum beperken.

Losse thee is niet duur

De prijs van een theezakje zit grotendeels in de verpakking. Losse thee vereist deze verpakking niet en daarom kunnen we besparen op afval en de thee ook betaalbaar maken. Bovendien kan je losse theeblaadjes een paar keer gebruiken, terwijl een theezakje meestal goed is voor één kopje.

Bij Senza Tea Co. willen we een revolutie ontketenen door overal échte, gezonde en heerlijke thee beschikbaar te maken voor iedereen. Daarom ontwikkelen we handige  out-of-home oplossingen voor eenvoudig gebruik van losse thee. Een voorbeeld van zo’n innovatie is de theedispenser; een soort zeepdispenser, maar dan voor losse theeblaadjes.

Toegankelijkheid is ook van toepassing op de prijs. Losse thee vereist minder verpakking dan traditionele theezakjes, dus de kosten per kopje blijven toegankelijk. Voor ons betekent échte thee niet dure thee.

Wij geloven in de impact dat een klein bedrijf kan hebben in zijn keten en we werken elke dag om onze ambities te realiseren. Goede lonen voor de mensen aan het begin van de keten, een eerlijke prijs voor de boer, een geweldige plek om te werken en een eerlijkere en schonere wereld voor de toekomstige generaties.

De thee-industrie staat al lange tijd bekend om zijn negatieve impact, vooral door de werkomstandigheden van de medewerkers aan het begin van de keten. Wij willen een voorbeeld stellen en laten zien dat het beter kan en beter moet. Op deze manier hopen we andere theemerken te inspireren om ook hun verantwoordelijkheid te nemen.

Wat we al doen

Alles wat we doen gebeurt met respect voor de mensen met wie we werken en natuurlijk voor de planeet. We kopen handgemaakte theeën, die familiebedrijven ondersteunen die met trots thee verbouwen. Ons systeem spaart verpakkingsafval en voor zover mogelijk kunnen we ervoor zorgen dat alles op verantwoorde wijze wordt ingekocht.

 • Waar we kunnen, kiezen we biologische theebladeren die zonder kunstmatige meststoffen of pesticide worden verbouwd. Biologische thee is niet alleen beter voor jou, maar ook beter voor de bodem waarop de thee wordt verbouwd.
 • We zijn trots op onze SKAL certificering voor het importeren, verpakken en verwerken van biologische losse thee. Je kunt zien welke van onze theeën volledig biologisch zijn door het BIO-logo op de verpakking.
 • Onze thee komt niet van enorme theeplantages (vaak te vinden in Afrika), maar van kleine theetuinen in landen als China, India en Japan.
 • Losse thee vereist veel minder verpakking dan theezakjes die je in de winkel zou kopen. Overal waar afval wordt gegenereerd, kiezen we voor biologisch afbreekbare opties.
 • De gemeente van Amsterdam heeft ons gecertificeerd als een ‘sociale firma’, wat betekent dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een mooie werkplek bij ons vinden.

Onze ambities

 • Op dit moment zijn niet al onze theesoorten 100% biologisch. Dat komt omdat de kwaliteit van biologische losse theeën niet altijd voldoet aan onze maatstaven. Onze ambitie is om uiteindelijk alleen biologische theeën te leveren, zonder afbreuk te doen aan kleur, geur en smaak.
 • We kopen al veel van onze thee rechtstreeks in in het land van herkomst. Onze ambitie hier is om op een dag al onze thee te kopen in boerencoöperaties in landen als China, India en Sri Lanka. Ons doel hierbij is om zelf de werkomstandigheden en de impact op het milieu te kunnen bewaken.
 • We werken aan een aantal nieuwe concepten die het gebruik van onze thee rechtstreeks 100% circulair maken. Dit zou geen verpakkingsafval betekenen. Klinkt onmogelijk, maar we zijn vastbesloten om het te doen! Meer informatie hierover volgt.

Better Tea Less Waste

Met de losse thee en het theezeefje van Senza Tea Co. gebruik je slechts 6% verpakking ten opzichte van gewone theezakjes. Een besparing van 94% op afval dus!

Gebruik je het disposable theebuideltje? Dan bespaar je alsnog 58% op verpakkingsafval. En ons buideltje is gemaakt van plasticvrij, biologisch afbreekbaar en plant-based materiaal.

Het mooiste? Bij een theezakje betaal je meer voor de verpakking dan voor de thee zelf. De kosten per kop losse thee van Senza Tea Co. zijn daardoor vergelijkbaar met een eenvoudig theezakje.

Senza Tea Co. bestaat uit een jong en ambitieus team. Ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt vinden bij ons een volwaardige werkplek. 

L

F*CK TEABAGS

Voor ons bestaat échte thee uit pure, losse theebladeren. Bladeren die niet zijn vermalen tot gruis en met kunstmatige smaakstoffen in een zakje zijn gestopt.

Losse thee is van hogere kwaliteit en veel lekkerder.
De meeste theezakjes zijn ontworpen om binnen een paar seconden thee van water te maken. Om dat te doen moeten de theeblaadjes gemalen worden tot een poeder en kunstmatige smaakstoffen moeten worden toegevoegd. Voor ons betekent échte thee losse theebladeren. Theeblaadjes die niet tot gruis zijn vermalen en in een zakje zijn gestopt. Échte thee betekent weten waar de theeblaadjes vandaan komen en de theeblaadjes zonder kunstmatige kleur- en smaakstoffen.

Losse thee is gezond
Omdat wij geen suiker en kunstmatige smaakstoffen toevoegen, is onze thee veel gezonder dan de meeste theezakjes. Bovendien zit losse thee boordevol vitamines en antioxidanten. Onderzoek heeft aangetoond dat losse thee tot 100 keer meer EGCG bevat dan traditionele theezakjes. (EGCG is het gezondste element van groene thee.) De reden waarom losse thee gezonder is heeft te maken met de kwaliteit van het blad, het productieproces en de verpakking. 

Losse thee is eenvoudig
Met onze slimme oplossingen voor losse thee op het werk, thuis of in de horeca, hoeft het niet moeilijker te zijn dan een theezakje. Plaats eenvoudig een theezeef in uw glas, voeg losse thee uit een blik of onze dispensers toe en giet heet water in het glas, wacht een paar minuten en geniet van échte thee! Wil je geen zeefje hoeven afwassen? Probeer dan ons biologisch afbreekbare single use buideltje. Er zijn richtlijnen als het gaat om de ideale watertemperatuur en het soort water dat de beste kop losse thee maakt. De Selected Loose Teas van Senza Tea Co. kunnen echter allemaal worden bereid met gewoon kraanwater dat is verwarmd tot 80-100°C.

Losse thee is een beleving
Losse thee is een genot voor alle zintuigen. Bij het kiezen van een losse thee is het kijken en ruiken van de thee zelf net zo belangrijk als het controleren van het etiket. Je ziet er ruikt de echte theebladeren en de ingrediënten voordat je water toevoegt.

Losse thee is beter voor de boeren en voor de planeet
We kopen handgemaakte thee in, die familiebedrijven ondersteunt die met trots produceren. Theezakjes worden vaak gemaakt van theebladeren die op bulkplantages worden verwerkt. In deze gevallen is een consistente smaak belangrijker dan kwaliteit. Door theezakjes te vermijden, kunnen we verpakking (theezakjes, folie, doosjes, etc) tot een minimum beperken.

Losse thee is niet duur
De prijs van een theezakje zit grotendeels in de verpakking. Losse thee vereist deze verpakking niet en daarom kunnen we besparen op afval en de thee ook betaalbaar maken. Bovendien kan je losse theeblaadjes een paar keer gebruiken, terwijl een theezakje meestal goed is voor één kopje.

L

Waar komen onze Superior Theeën vandaan?

Vijf van onze Superior theeën importeren we uit Vietnam van het Fin Ho project. Dit is een coöperatie van boeren van de Red Dzao gemeenschap. Zij produceren, met hulp van een Zwitserse NGO, unieke biologisch en Fairtrade gecertificeerde theeën.

ZIJN WE ER AL?

Nee. We leren elke dag iets nieuws en er is nog veel dat we willen bereiken. Ons volgende doel is bijvoorbeeld om onze collectie volledig om te zetten naar 100% biologische thee. Hier zijn wij nog hard mee aan het werk. Ook onze oplossingen voor het aanbieden van losse thee kunnen nog slimmer zijn en onze impact in de keten kan nog groter.

Alles wat we doen gebeurt met respect voor de mensen met wie we werken en natuurlijk voor de planeet. We kopen handgemaakte theeën, die familiebedrijven ondersteunen die met trots thee verbouwen. Ons systeem spaart verpakkingsafval en voor zover mogelijk kunnen we ervoor zorgen dat alles op verantwoorde wijze wordt ingekocht.

 • Waar we kunnen, kiezen we biologische losse thee die zonder kunstmatige meststoffen of pesticide wordt verbouwd. Biologische thee is niet alleen beter voor jou, maar ook beter voor de bodem waarop de thee wordt verbouwd.
 • We zijn trots op onze SKAL certificering voor het importeren, verpakken en verwerken van biologische losse thee. Je kunt zien welke van onze theeën volledig biologisch zijn door het BIO-logo op de verpakking.
 • We hebben een EKO keurmerk ontvangen omdat we actief werken aan het verminderen van afval en verspilling.
 • Onze thee komt niet van enorme theeplantages (vaak te vinden in Afrika), maar van kleine theetuinen in landen als China, India en Japan.
 • Losse thee vereist veel minder verpakking dan theezakjes die je in de winkel zou kopen. Overal waar afval wordt gegenereerd, kiezen we voor biologisch afbreekbare alternatieven.
 • De gemeente van Amsterdam heeft ons gecertificeerd als een ‘sociale firma’, omdat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een mooie werkplek bij ons vinden.
 • Op dit moment zijn niet al onze theesoorten 100% biologisch. Dat komt omdat de kwaliteit van biologische losse theeën niet altijd voldoet aan onze maatstaven. Onze ambitie is om uiteindelijk alleen biologische theeën te leveren, zonder afbreuk te doen aan kleur, geur en smaak.
 • We werken aan een aantal nieuwe concepten die het gebruik van onze thee rechtstreeks 100% circulair maken. Dit zou geen verpakkingsafval betekenen. Klinkt onmogelijk, maar we zijn vastbesloten om het te doen! Meer informatie hierover volgt.

WIJ ZIJN AANGESLOTEN BIJ

“Ik ben Senza Tea Co. gestart vanuit de verbazing dat we op zoveel plekken nog slechte thee drinken. Mijn missie? Mensen blij maken met échte thee!

Maar thee is zeker niet alleen business voor ons. We doen allemaal ons stinkende best om ook bij te dragen aan de levens van de mensen aan het begin van de keten en de theewereld in het algemeen. 

Jeroen Veneman, founder