Zelf chocolate chip cookies bakken is helemaal niet moeilijk! Met dit recept bak jij in een handomdraai overheerlijke zelfgebakken chocolate chip cookies met een twist! De bloemige noten van de Earl Grey thee geeft de cookies extra warmte en meer diepte dan het ‘gewone’ chocolate chip cookie.
Ingrediënten voor +- 30 chocolate chip cookies
- 2 eetlepels losse Earl Grey thee
- 2 eetlepels melk
- 300 gram bloem
- ½ theelepel baking soda
- ½ theelepel zout
- snufje kardemom
- snufje nootmuskaat
- 125 gram ongezouten boter
- 150 gram kristalsuiker
- 90 gram bruine suiker
- 2 eetlepels lichte basterdsuiker
- 1 groot ei
- ½ theelepel vanille extract
- 100 gram chocolade druppels
Benodigde tools
- Mixer met deeghaken of garde
- Theezeefje of -filter
- Vijzel of koffiemolen
Bereidingswijze
1) Laat 1 theelepel earl grey, met behulp van een theezeefje of -filter, 15 minuten trekken in de warme melk. Maal, terwijl de thee in de melk trekt, de eetlepel earl grey tot poedervorm. Dit kan met een koffiemolen of met een vijzel. Leg het Earl Grey poeder opzij.
2) Verwarm de oven voor op 200° Celsius. Roer in een middelgrote kom de bloem, baking soda, gemalen thee, zout, kardemom en nootmuskaat door elkaar. Zet dit opzij.
3) Klop met een elektrische mixer (met platte deeghaak) de boter en suiker tot een gladde massa. Voeg het ei, vanille extract en de melk toe en mix dit tot een geheel. Voeg geleidelijk het meelmengsel toe uit stap 2 en meng dit tot een deeg. Roer als laatste de chocolade druppels erdoorheen.
4) Bekleed een bakplaat met bakpapier. Per koekje heb je 1 volle eetlepel nodig. Denk erom dat je ruimte overlaat voor de koekjes om te rijzen. Als de plaat vol ligt kan deze de oven in. De koekjes moeten 10 tot 12 minuten gebakken worden, of tot de randjes goudbruin kleuren. Haal de koekjes na de baktijd uit de oven en laat ze gedurende 10 minuten rusten. Plaats de koekjes daarna op een rooster en laat deze volledig afkoelen.
Smul ze!
Benieuwd naar meer recepten met daarin Earl Grey? Wat dacht je van een crème brûlée met earl grey custard?