Scones en zelfgemaakte Clotted Cream

Scones zijn onmisbaar bij de High Tea, maar stiekem zijn ze als ontbijt (of lunch of gewoon tussendoor) ook heerlijk! En met zelfgemaakte clotted cream wordt het alleen maar beter..

Omdat dit recept vanuit het Amerikaans is vertaald, zullen sommige hoeveelheden en temperaturen niet gebruikelijk zijn.

Ingrediënten voor de scones
812 gram bloem plus extra bloem om te verstuiven over het aanrecht
snufje zout
65 gram fijne kristalsuiker plus twee eetlepels extra
1 niet afgestreken eetlepel bakpoeder
180 gram ongezouten boter
4 grote eieren
420 milliliter melk
kristalsuiker om te decoreren

Ingrediënten voor de clotted cream
heavy whipping cream, zoveel als gewenst (meer dan 36% vet)

Bereidingswijze scones
1) Verwarm de oven voor op 246° Celsius en bedek twee bakplaten met bakpapier. Zet deze even opzij.

2) Mix in een grote kom de bloem, het zout, de fijne kristalsuiker en het bakpoeder met elkaar. Maak een kuiltje in het midden en voeg vervolgens de boter toe. Kneed dit met de hand door elkaar tot er een kruimelig mengsel zich vormt.

3) Meng in een middelgrote kom 3 eieren met de melk. Voeg het melk mengsel toe aan het bloem mengsel en meng dit tot een glad geheel.

4) Bestoof je aanrecht en kneed het deeg licht tot een ronde vorm. Rol daarna het deeg uit tot ongeveer 2,5 centimeter. Met behulp van een grote koekjesvorm (zo een 7 centimeter doorsnede) kan je de scones uitsteken. Leg ze daarna op de bakplaat.

5) Roer in een kleine kom het vierde ei los en bestrijk de bovenkant van elke scone. Bestrooi deze daarna met kristalsuiker. Bak de scones gaar in 12 tot 14 minuten. Laat de scones als ze uit de oven komen even afkoelen voordat je deze serveert.

Bereidingswijze clotted cream
1) Giet de room in een grote pan die ovenbestendig is.

2) Dek de pan af en zet hem in de oven op 82° Celcius.

3) Laat de overdekte pan minstens 8 uur in de oven staan. Als er een dikke gelige laag bovenop de crème is ontstaan is deze klaar. Dit is de clotted cream.

4) Laat de pan afkoelen bij kamertemperatuur en zet hem vervolgens nog 8 uur in de koelkast.

5) Verwijder de dikke room van de bovenkant. De room eronder kan nog steeds gebruikt worden om te verwerken in andere gerechten.

CONTACT