Earl Grey Chocolate Chip Cookies

Earl Grey Chocolate Chip CookiesOverheerlijke koekjes doordrenkt van smaak en met extra warmte en meer diepte dan het ‘gewone’ chocolate chip koekje. En dat allemaal dankzij de bloemige noten van de earl grey thee.

Omdat dit recept vanuit het Amerikaans is vertaald, zullen sommige hoeveelheden en temperaturen niet gebruikelijk zijn.

Ingrediënten voor drie dozijn koekjes

1 eetlepel plus 1 theelepel loose leaf earl grey thee – Earl Grey Blue Flower van Senza Tea
2 eetlepels melk, warm
292 gram bloem
½ theelepel baking soda
½ theelepel zout
snufje kardemom
snufje nootmuskaat
120 gram ongezouten boter
150 gram kristalsuiker
90 gram bruine suiker plus 2 eetlepels licht basterdsuiker
1 groot ei
½ theelepel vanille extract
106 gram chocolade druppels

Bereidingswijze

1) Laat 1 theelepel earl grey, met behulp van een theezeefje, 15 minuten trekken in de warme melk. Terwijl de thee in de melk trekt, kan de eetlepel earl grey tot poedervorm worden vermalen. Dit kan met een koffiemolen of met een vijzel. Zet dit opzij.

2) Verwarm de oven voor op 204° Celsius. Roer in een middelgrote kom de bloem, baking soda, gemalen thee, zout, kardemom en nootmuskaat door elkaar. Zet dit opzij.

3) Klop met een elektrische mixer (met platte deeghaak) de boter en suiker tot een gladde massa. Voeg het ei, vanille extract en de melk toe en mix dit tot een geheel. Voeg geleidelijk het meelmengsel toe uit stap 2 en meng dit tot een deeg. Roer als laatste de chocolade druppels erdoorheen.

4) Bekleed een bakplaat met bakpapier. Per koekje heb je 1 volle eetlepel nodig. Denk erom dat je ruimte overlaat voor de koekjes om te rijzen. Als de plaat vol ligt kan deze de oven in. De koekjes moeten zo een 10 tot 12 minuten gebakken worden, of tot de randjes goudbruin kleuren. Haal de koekjes na de baktijd uit de oven en laat ze gedurende 10 minuten rusten. Plaats de koekjes daarna op een rooster en laat deze volledig afkoelen.

Smul ze!

CONTACT