De 4 voordelen van losse thee

Wat is nu precies het verschil tussen losse thee en theezakjes? En is losse thee dan beter dan theezakjes? In deze miniblog leggen we het je uit en zetten we de voordelen van losse thee voor je op een rijtje.

 

1. Betere kwaliteit

Dit moeten we misschien even uitleggen. Thee is thee, zou je denken. Dit is echter niet helemaal het geval. Thee in theezakjes wordt vaak fijngemalen. Het zakje geeft hierdoor sneller kleur en geur af, maar dit gaat ten kostte van de kwaliteit. Fijngemalen theebladeren verliezen namelijk sneller hun aroma’s en natuurlijke oliën die zorgen voor de lekkere smaak.

2. Gezonder

Omdat de theebladeren niet zijn fijngemalen en minder zijn bewerkt dan thee in theezakjes behoudt de thee meer van zijn natuurlijke voedingsstoffen. Het gaat hier om antioxidanten, vitaminen en polyfenolen. Polyfe..wat ? Dit zijn natuurlijke chemische verbindingen in planten die worden geassocieerd met verschillende gezondheidsvoordelen.

3. Kostenbesparend

Geld besparen met losse thee? Hoewel losse thee op het eerste oog duurder lijkt kun je er op termijn geld mee besparen. Bij een theezakje betaal je namelijk bijna net zoveel voor de verpakking als voor de thee die erin zit. Beetje onnodig toch? Dat dachten wij ook. Losse thee wordt ook los verpakt waardoor je op verpakking bespaart. Het is daarom extra voordelig voor horecagelegenheden en kantoren waar thee in grote hoeveelheden wordt gedronken.

4. Duurzamer

In tegenstelling tot theezakjes hoeft niet elke portie thee apart verpakt te worden in een papieren verpakking met daarin nog een los zakje met label. Voor het zetten van losse thee gebruik je een theezeefje of vul je je eigen theefilter. Hiermee bespaar je tot 94% op verpakkingsmateriaal. Lekker voor jou en lekker voor de wereld!